Borba Titana 2012 – Pobedio TITAN ĐOKOVIĆ

Postavljeno Od Administrator. U Kategoriji Vesti, Sport, Video, Sport, Srbija, Tenis

Australian Open 2012 - Novak Djokovic

Objavljeno January 29, 2012 with Nema Komentara

Finale Australian Opena 2012, je promenilo dimenziju sportske discipline koje se nekada zvala “tenis”, a danas “borba titana”. Akteri koji su to učinili i koji će ostati upisani u anale Australian Opena i tenisa uopšte, pre svega zbog dužine borbe koju su nemilosrdno vodili skoro punih 6 sati, a zatim i zbog načina na koji su to uradili, su prvi i drugi teniser sveta, bez sumnje dvojica najboljih sportskih individualaca današnjice, Novak Đoković i Rafael Nadal.

Australian Open 2012 - Djokovic odbranio tron

Australian Open 2012 - Djokovic odbranio tron posle 6 sati borbe

Trijumf Đokovića za sva vremena!

Srpski teniser po treći put osvojio Australijan open, savladavši Rafaela Nadala posle pet sati i 53 minuta – 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5:7), 7:5, odnosno posle 11 sati “Titanske” borbe u roku od svega 48 sati.

PRVI SET

1:1 – Novak Đoković je već posle drugog gema, izgubljenog “sa nulom”, odlučio da promeni reket.

2:1 – Nadal je direktno iz reterna, forhend paralelom poveo 0:30 i doveo Novaka u opasnost. Usledila je serija sjajnih poteza – dva vinera odmah posle dobrih servisa i jedan as za 40:30. Zatim još jedan brz poen zahvaljujući snažnom forhendu.

2:2 – Novak je zahvaljujući grešci Nadala uzeo prvi poen, ali je Španac nakon toga bio znatno agresivniji i sigurniji. Đoković je kod 30:15 poslao naredna dva reterna u mrežu.

2:3 – BREJK Nadala! Novak je odservirao dva asa, ali uz to napravio dve neiznuđene greške. Kod 40:40 imao je gotovo dobijen poen na mreži, ali je Nadal nezgodno vratio lopticu i u narednom udarcu zabeležio viner za prvu brejk šansu. Novak se izvukao odličnim drugim servisom, usledio je i treći njegov as u ovom gemu, pa onda tri uzastopne greške i Španac je stekao kapitalnu prednost.

Novak je u pauzi zamenio i drugi reket, uz to presvukao majicu, kao da želi da odbaci sve loše što je uradio u prethodnih pet gemova.

2:4 – Pri vođstvu Nadala 30:15, Đoković je izmamio osmeh ujaka Tonija vrlo lepim poenom na mreži. Protivnikova greška donela je Noletu brejk šansu, ali je Nadal pokazao autoritet (viner forhend paralelom) – 40:40. Potom su obojica propustila po jednu priliku da osvoje gem. Nadal je “skinuo” liniju servisom, ali je Nole produžio gem bekhend volejom na mreži za četvrto i poslednje izjednačenje. Još jedan viner Nadala i greška Đokovića stavili su tačku na najduži gem do sada.

3:4 – Kod 15:15 Đoković je vezao dva vinera iz forhenda, koji ga do tada nije najbolje slušao. U sledećem poenu rutinski je završio gem.

4:4 – BREJK NOVAKA! Bio je to još jedan veoma dug gem, u kojem je Đoković propustio dve, ali iskoristio treću šansu i to neiznuđenom greškom Nadala. Došao je red na Španca da napravi više neiznuđenih grešaka, od kojih poslednju kada mu je to najmanje trebalo. Krećemo ispočetka…

5:4 – Greška Novaka, pa viner Nadala iz forhenda i 0:30. Imao je Rafa “zicer” za 0:40, ali ga je izdao njegov najpouzdaniji udarac, pošto je umesto polja – pored nemoćnog Đokovića na mreži – pogodio sam vrh “neca”. Usledila je neiznuđena greška Nadala, sjajna Noletova kombinacija (40:30) i gem za njega pošto je Nadal poslao forhend iza osnovne linije.

5:5 – Rafa je zahvaljujući dobrim servisima poveo 40:0, onda dva puta pogrešio, da bi forhend dijagonalom došao do vinera “u poslednji čas”.

5:6 – BREJK Nadala! Posle neiznuđene greške u početnom poenu, Novak je diktirao ritam udarcima sa osnovne linije i preokrenuo na 30:15. Nadal ga je onda uhvatio na “krivoj” nozi (30:30) i još jednim silovitim forhendom stigao do brejk šanse – 30:40. Novak je već u drugom udarcu napravio grešku iz bekhenda i došao u poziciju da se “čupa” na protivnikov servis.

5:7 – Novak je izgubio prvi set posle 80 minuta!

Nadal je nastavio odlično da servira, dok je Novak reternirao ispod svog nivoa. Španac je bekhend volejom na mreži stigao do dve vezane set lopte (40:15), Đoković spasio obe! Uzeo je poen direktno iz reterna na drugi servis, zatim naterao Rafu da pogreši – u oba poena razliku je napravio Noletov bekhend. Nažalost, usledila je greška iz forhenda i konačno gubitak seta izlaskom reterna u aut.

DRUGI SET

1:0 – Dobro je počeo Novak. Osvojio je gem servis vinerom pri rezultatu 40:30.

1:1 – Novak nije iskoristio dve vezane brejk lopte!

Za prvu dvostruku servis grešku na meču zaslužan je Nadal (0:15). Đoković je poveo 0:30, zatim i 15:40. Rafa je lako spasio prvu brejk loptu, a drugu posle duge razmene udaraca, odlične odbrane i na kraju oštre bekhend paralele, koju je Nole vratio u mrežu. Nadal je zatim odservirao as, pa pogrešio bekhend slajsom za novo izjednačenje. Sledeću gem loptu realizovao je još jednim asom.

2:1 – Lako je Nole stigao do 30:0, lako ispustio tu prednost, ali je vinerom posle izlaska na mrežu i neiznuđenom greškom Nadala uzeo gem bez većih problema.

3:1 – BREJK NOVAKA! Gem je počeo majstorijama obojice tenisera, da bi Nadal posle vođstva od 30:15 napravio dve neiznuđene greške i dao Noletu šansu za brejk. Do tada je Srbin iskoristio samo jednu od sedam, ali ovog puta nije bilo greške! Sa mreže je poslao lopticu na samu liniju, a Rafa mogao samo da isprati njen let pogledom punim razočaranja…

4:1 – Odlična Noletova kombinacija bekhenda i forhenda za 40:30, nakon toga još jedan dubok bekhend, koji je Rafa vratio u mrežu.

4:2 – Nadal ne baš siguran do 30:15, ali onda sjajna dva njegova servisa i lako osvojen gem.

5:2 – rutinski gem za Đokovića, uključujući poslednji poen na mreži, kada je samo “spustio” lopticu u Nadalovo polje, kao sa poslužavnika. Nadomak je izjednačenja na 1:1…

5:3 – Novak je dva puta stizao do izjednačenja maestralnim reternima, a onda po istom receptu obezbedio sebi brejk i set loptu. Nadal ga je tu naterao na grešku i Novak se posle toga nije naročito trudio, već se mislima okrenuo narednom gemu i svom servisu.

5:4 – BREJK Nadala! Novak nije uspeo da završi set, kao protiv Mareja u petom setu pre dva dana.

Pametni servisi Đokovića za 30:0, zatim školski štop-volej za 40:15 i dve vezane set lopte. Na prvoj je napravio neiznuđenu grešku iz bekhenda, u pokušaju da dijagonalom okonča set na efektan način, dok je Nadal drugu spasio dominantnim forhend udarcima – 40:40. U narednom poenu početnička Noletova greška na mreži i brejk lopta, na koju je Đoković odservirao svoju prvu duplu grešku na meču!

6:4 – BREJK NOVAKA I TO JE 1:1! Nadal mu se “odužio” dvostrukom servis greškom na brejk i set lopti!

Odlična dva servisa Nadala pri Noletovom vođstvu 15:30, odličan i treći, ali je retern Đokovića “liznuo” osnovnu liniju i poen je posle “čelendža” ponovljen. Novak ga je osvojio agresivnim forhendom (40:40), da bi sjajnim pasing šotom iz bekhenda dao sebi novu šansu da uzme set. Nadal je tu napravio kiks koji ga je koštao mogućnosti da u nastavku seta povede 2:0.

TREĆI SET

1:0 – Jedan od Novakovih najlakše osvojenih gemova od početka meča, čija su prva dva seta trajala bezmalo dva i po sata (146 minuta)!

1:1 – Đoković je izgubio gem, ali je u pojedinim trenucima žestoko isfrustrirao Španca. Posle 40:15, prvo ga je saterao u defanzivu i naterao da pogreši, pa izjednačio na 40:40 reternom na liniju. Forhend paralelom pokvario mu je i treću priliku za osvajanje gema, a Nadal je sam upropastio četvrtu. Iskoristio je tek petu i to zahvaljujući odličnom servisu.

2:1 – Izjednačena borba, a onda neiznuđena greška Nadala za 40:30 i Noletov “projektil” iz forhenda za kraj gema.

3:1 – BREJK NOVAKA! Đoković se naljutio što mu je pri 15:30 dosuđen aut, ali nije želeo da troši “čelendž”. Na moguću nepravdu od strane sudija, uzvratio je vinerom iz forhenda (30:40), da bi Nadal prvi popustio u dugoj razmeni udaraca i posle opisane kardinalne greške u finišu drugog seta, nastavio da se kreće putem poraza.

4:1 – Još je rano za slavlje, ali Rafa je propisno uzdrman, a Novak pun sebe. Osvojio je gem bez izgubljenog poena, dok je Nadal izgubio jedan “čelendž”, reklamirajući aut iz servisa pri rezultatu 15:0.

4:2 – Nadal je servis vinerom kod 30:40 sprečio gubitak još jednog gema na svoj servis, što bi mu dodatno urušilo samopouzdanje. Zatim je Novak napravio jednu od retkih neiznuđenih grešaka u trećem setu, pa loše reternirao na drugi servis.

5:2 – Dominacija Đokovića! Osvojio je poslednjih 10 poena na svoj servis i na korak je od vođstva od 2:1. Valjda mu se neće ponoviti pad koncentracije iz prethodnog seta!?

6:2 – BREJK NOVAKA “SA NULOM”!

Ovo se moglo naslutiti po igri u prethodnih nekoliko gemova. Na terenu postoji samo jedan teniser i to je Novak Đoković, koji je silovitim vinerom završio gem i treći set. Nadal ne može da osvoji ni poen, a kamoli nešto više od toga.

ČETVRTI SET

1:0 – Iako je odigrao nešto slabije, Novak je uzeo i šesti od poslednjih sedam gemova!

Nadal je poveo 0:15, ali je naredni poen izgubio uprkos velikoj potrošnji energije i špartanju sa kraja na kraj terena. Lako je Đoković stigao do 40:15, nakon čega se Rafa probudio i stigao do 40:40. Novak nije iskoristio još jednu gem loptu, međutim, kod sledeće nije pogrešio.

1:1 – Novak se nije dao, međutim, Nadal je uspeo da posle 40:40 završi gem as udarcem.

2:1 – Opet bez izgubljenog poena. Dva asa i jedan servis viner Đokovića.

2:2 – Nadal servira približno kao u prvom setu, posle žestokog pada u tom elementu igre. Novak je pri 15:15 napravio mali aut i potrošio jedan “čelendž” (30:15), nakon čega je Rafa sa dva odlična servisa priveo gem kraju.

3:2 – Nadal je vodio 0:15 i 15:30 zahvaljujući vinerima iz forhenda – prvo paralelom u same “rašlje”, fudbalskim žargonom, a zatim i dijagonalom. Đoković nije dozvolio da ga to poremeti, već je servis vinerom i sa dve protivnikove greške zadržao minimalnu prednost.

3:3 – Nadal od sjaja do očaja i nazad. Posle 30:0 napravio je dvostruku servis grešku i jednu neiznuđenu iz igre, ali je naredna dva poena osvojio raznovrsnim i efektnim napadima.

4:3 – Čuveni “sedmi gem”, koji često ume da bude preloman za ishod jednog seta, nije bio neizvestan. Sigurno ga je osvojio Đoković. U četvrtom setu osvojio je 72 odsto poena na svoj servis. Može li do brejka?

4:4 – Novak je propustio tri vezane brejk lopte!

Poveo je 0:30 hirurški preciznim udarcima, tačno na linije. Tri vezane brejk lopte obezbedio je vinerom iz forhenda, iz sredine polja u sam ugao. Nadal je smanjio na 30:40, a zatim uhvatio Noleta na “krivoj” nozi i jako spinovanom bekhend paralelom stigao do izjednačenja. Usledio je as udarac, pa servis viner za ogromnu radost Majorčanina.

Sa tribina odjekuje “Rafa, Rafa”, a sudija posle 3:59 sati tenisa prekida meč zbog slabe kiše, koja je u Melburnu već padala tokom ranog popodneva. Aktiviran je pokretni krov nad Rod Lejver arenom.

5:4 – Đoković je nastavio meč u velikom stilu – po ko zna koji put uzeo je gem na svoj servis bez izgubljenog poena. U četiri poena demonstrirao je maltene sve što zna, osim skraćene lopte i loba.

5:5 – Boriće se Nadal do poslednjeg daha. Imao je 40:15, Novak ga je nemilosrdno kaznio za nepogođen prvi servis (40:30), da bi Španac u narednom poenu iz ultra defanzivnog položaja stigao do vinera – bekhend dijagonalom. Poen u njegovom stilu!

6:5 – Bilo je napeto kada je Novak napravio neiznuđenu grešku za 30:30, ali je sledeći poen osvojio kombinacijom jakog servisa i rutinskog bekhenda, da bi Nadal na gem lopti pogrešio sa osnovne linije. Opet će servirati da ostane “živ”…

6:6 – Rafa je apsolutno bio na visini zadatka, igraće se “taj brejk”. Bez izgubljenog poena.

6:7 – Nadal uspeva da izjednači na 2:2! Idemo u peti set.

Đoković je vodio u “taj-brejku” 5:3, ali je u tri od naredna četiri poena pravio greške – sve iz forhenda i sve kada je imao inicijativu. Jednostavno rečeno, Nadal se branio i odbranio. Jedini poen koji je sam napravio u finišu ovog gema, bio je servis viner za vođstvo od 6:5.

Četvrti set trajao je rekordnih 88 minuta, a ukupno trajanje meča do sada je 4:39 sati!

PETI SET

0:1 – Nadal je imao 40:15, odservirao dvostruku servis grešku, ali onda i as.

1:1 – Muti se pred očima od gledanja ovog meča, možemo da zamislimo kako je tek teniserima koji igraju… Novak lagano dolazi do izjednačenja. U Melburnu je pola časa posle ponoći.

1:2 – Gem Nadalu bez izgubljenog poena. Još se nije “zakuvalo” u odlučujućem setu.

2:2 – Posle tačno pet sati tenisa, Novak poravnava na 2:2. Pri rezultatu 15:30, odservirao je as, nakon čega je Nadal pogrešio. Moglo je da bude opasno, ali za sada je sve OK.

2:3 – Opet Đoković bez poena na protivnikov servis, deluje potrošenije od Nadala. Pravi dve neiznuđene greške na početku gema, drugu direktno iz reterna. Potom as Nadala i Noletov retern u aut.

2:4 – Brejk Nadala! Vodio je Novak 15:0 i 30:15, ali potom pravio neiznuđene greške. Na te dve, nadovezao se sa još dve i tako praktično poklonio gem Špancu. Nadal je na početku četvrtog seta imao više neiznuđenih grešaka (40:41), sada ponovo Đoković (63:57).

3:4 – ODMAH RIBREJK NOVAKA! Nadal na mreži promašuje “zicer” i umesto da povede 40:15, daje šansu Đokoviću da se vrati – 30:30. Nole ga fenomenalnom bekhend dijagonalom tera na grešku i stiže do brejk lopte. Drugi servis Nadala uspeva da vrati na samu liniju i Španac onda ponovo greši… Senzacionalno finale!

4:4 – Novak je opet u rezultatskom egalu. Nadal je osvojio prvi poen, onda Đoković četiri zaredom. Najimpresivniji je bio prvi, posle dugog nadigravanja i taktičke borbe.

4:5 – Šteta, mogao je Nole do možda i odlučujućeg brejka!

Prvi poen doneo je najdužu razmenu udaraca na meču (31). Nažalost, završio se greškom Đokovića. Pokušao je onda skraćenom loptom i nije uspeo, ali razumljivo je bilo što pokušava da skrati poen. Kod 30:0 imao je uspešan “čelendž” i isplatilo mu se, jer je Nadal u ponovljenom poenu pogrešio (30:15).

Zatim je Novak sjajno reternirao, a Nadalov udarac bio malo duži nego što je želeo – 30:30. U apsolutno ključnom momentu, Rafa je servisom pogodio liniju (40:30), da bi Nole po ko zna koji put uzeo poen direktno iz reterna – 40:40.

Usledila je neiznuđena greška Nadala u razmeni sa osnovne linije i prilika da mu Nole drugi put zaredom oduzme servu. Propala je, bio je to servis viner Španca. Posle toga novi sjajan servis i Novak zamalo “kratak” na mreži (prednost Nadal), pa Noletov predug retern…

5:5 – Čini se da Đoković “dodaje gas”. Ko zna odakle crpi snagu… a možda je to samo privid? Ubedljivom igrom poveo je 40:0, rizikujući napravio dvostruku servis grešku (40:15), ali je krunisao gem vinerom iz forhenda.

6:5 – BREJK NOVAKA! Pokušao je Đoković lobom da ode na 15:40, međutim, bio je prilično neprecizan – 30:30. Serijom forhenda, od kojih je “brdo” palo na samu osnovnu liniju, vršio je pritisak na Nadala i ovaj je konačno poklekao. Nova brejk šansa za Srbina, koju je Nadal spasio u velikom stilu – drugim servisom sa puno spina i onda neuhvatljivom bekhend dijagonalom za 40:40.

Dobio je Novak drugu šansu, neiznuđenom greškom Nadala, koji je protestovao kod sudije, tvrdeći da je Đoković rekao “aut” prilikom reterniranja. Međutim, nije bilo “nazad”. Morao je da servira da spreči brejk i nije uspeo, pošto mu je bekhend slajs završio u mreži!

Novak će servirati za titulu… uh.

7:5 – POBEDAAAAAAAA!

Bilo je 30:0 i dva poena do trijumfa. Zatim je na 30:15 Nadal vratio svašta, dok Nole nije stavio smeč u mrežu – 30:30. Sličan scenario u narednom poenu, opet Španac i njegova defanziva “sa druge planete”, zatim paralela koju Novak nije imao šanse da vrati – brejk lopta.

Nije se Đoković uplašio, naprotiv. Odigrao je krajnje agresivno, primorao Nadala da pogreši (40:40), a zatim se prekrstio i pogledao u nebo: “Molim te, Bože, pomozi mi!”

Bog je uslišio njegovu molbu, jer je Nadalova loptica udarila vrh mreže i odskočila u aut. Meč lopta…

Sjajan servis, Nadal jedva vraća i Nole forhend vinerom ulazi u antologiju, istoriju, anale!

Izvor MONDO

Ključne reči: anketa, AO – Novak upropastio Mauov rodjendan, AO 2012, AO 2012 cetvrtfinale, AO 2012 Federer ispao od Nadala u polufinalu, ao 2012 finale, ao 2012 finale favorit, AO 2012 finale muskarci, AO 2012 finale Novak Djokovic Rafael Nadal, AO 2012 finale zene, AO 2012 izvestaj prvog polufinala, AO 2012 Nadal Federer, ao 2012 polufinale, ao 2012 polufinale djokovic marej, AO 2012 polufinale muskarci, AO 2012 polufinale zene, AO Bojana Jovanovski, ao izvestaj, ao izvestaj iz melburna, ao nadal povreda kolena, ao reportaze, ao rezultati, ATP, ATP 2000, Austarlian Open 2012 Djokovic pobeda, australian open 2012, australian open 2012 cetvrt finale, australian open 2012 nagradni fond, Australian open 2012 prvi finalista, australian open 2012 zreb, australian open 3 kolo izvestaj, australian open cetvrtfinale, australian open finale, australian open grupe, australian open polufinale, australian open rezultati, australian open ucesnici, Bojana Jovanovski ispala na pocetku, Bojana Jovanovski ispala u prvom kolu, Cetvrtfinale AO 2012, da li se nadal teze povredio, da li se nadal zaista povredio, djokovic ao 3 kolo, djokovic autralian open 3 kolo, Djokovic Ferer polufinale AO 2012, djokovic i marej u polufinalu, Djokovic lako do pobede na pocetku Australian Opena, Djokovic pobedio ferera u cetvrtfinalu ao sa 3:0, Djokovic pobedio Italijana Lorencija, Djokovic pobedio Lorencija, Djokovic pobedio Mauia u trecem kolu Australian Opena, djokovic u finale ao 2012, djokovic u finalu ao 2012, Djokovic u polufinalu AO 2012 pobedio Mareja, Dominacija Novaka Djokovica na Ao 2012 se nastavlja, endi marej, favorit za osvajanje ao 2012, federer startovao pobedom, finale ao 2012, finale ao 2012 djokovic nadal, finalisti ao 2012, Jelena jankovic pobedila Loru Robson na startu Australian Opena, Jelena Jankovic startovala pobedom na AO, Jos jedna pobeda Djokovica nad Marejem, jos jedna pobeda Novaka Djokovica na Australian openu 2012, kada pocinje australian open, Kim Klajsters startovala pobedom, ko brani australian open iz 2011, ko je favorit za osvajanje ao 2012, ko je favorit za osvajanje australian opena 2012, ko je novaku protivnik u polufinalu ao 2012, ko je osvojio ao 2012, ko je osvojio australian open 2012, ko je prvi nosilac na australian openu 2012, Ko je sledeci Djokovicev protivnik na Australian Openu, ko otvara australian open, koja je povreda kod nadala u pitanju, koji je prvi grend slem u sezoni, kolika je zarada na australian openu 2012, koliko dobija pobednik australian opena 2012, Marej izgubio od Djokovica u Polufinalu AO 2012, Milos Raonic sledeci Novakov protivnik, moze li nadal da nastavi takmicenje na ao, nadal obnovio povredu tetive na kolenu, nadal povredio tetivu na desnom kolenu, nadal se povredio u prvom kolu AO, nadal startovao pobedom, Nikolas Maui, Nole, Nole pobedio Hjuita u osmini finala AO 2012, Novak Djokovic, novak djokovic australian open 3 kolo, Novak Djokovic David Ferer cetvrtfinale AO 2012, Novak Djokovic Hjuit izvestaj, Novak Djokovic je u Finalu AO 2012, Novak Djokovic na Australian Openu 2012, novak djokovic nikolas maui 6:0 6:1 6:1, Novak Djokovic pobedio Davida Ferera, Novak Djokovic pobedio kolumbijca Santjaga Hiralda, novak djokovic se plasirao u 3. kolo AO, Novak Djokovic startovao pobedom, novak lorenci australian open, Novak nastavlja sa pobedama, Novak pobedio Ferera, novak pobedio na australian openu, Novak se plasirao u polufinale AO 2012, Novak u cetvrtfinalau AO 2012, Novak u polufinalu AO 2012Novak Djokovic poolufinale AO protivnik, od koga je ispala Bojana jovanovski na AO 2012, osvajac australian opena 2011, osvajac australian opena 2012, pobeda Novaka Djokovica na startu Australian Opena, pobednik australian opena 2011, pobednik australian opena 2012, pocinje australian open 2012, pocinje prvi grend slem u sezoni, polufinale ao 2012, polufinale ao 2012 djokovic marej izvestaj, polufinale ao 2012 djokovic marej najyanimljiviji detalji, polufinale ao 2012 djokovic marej reportaza, polufinale ao 2012 djokovic marej rezultat, polufinale ao 2012 djokovic marej slike, polufinale ao 2012 djokovic marej video, polufinale ao 2012 repriza finala iz 2011, Rafa, Rafa i dalje neresiva enigma za federera, Rafa pobedio Federera, rafael Nadal, Rafael Nadal prvi finalista, Rodzer Federer, sa kim novak igra u polufinalu AO 2012, Srbija, srbija on line, srbija online, srbijaonline, Sta je Novak Uradio nocas na Australian Openu, tenis, tenis ao, tenis australian open 2012, tenis srbija, trece kolo Australian Opena, ucesnici finala ao 2012, ucesnici polufinala ao 2012, Nadal pobedio Djokovica u finalu ao 2012, djokovic izgubio finale ao 2012 od nadala, djokovic nadal finale ao 2012, djokovic posustao u finalu ao 2012, Nadal osvojio AO jer je to vise zeleo, djokovic izgubio trece finale u australiji, djokovic nije odbranio ao , djokovic nije odbranio australian open 2012, u borbi titana pobedio titan djokovic, djokovic je titan, titan djokovic, ko je osvojio ao 2012, djokovic osvojio ao 2012, djokovic ponovo pobedio nadala, nadal porazen u finalu ao 2012, novak djokovic, australian open 2012 finale djokovic nadal, djokovic kralj australije, djokovic kralj melburna, kolika je zarada na australian openu 2012

Kljucne Reci: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Podelite

O Administrator

Pogledajte Arhivirane Clanke od Administrator

Nema Komentara

Trenutno nema komentara na Borba Titana 2012 – Pobedio TITAN ĐOKOVIĆ. Zelite li da dodate Vas komentar?

Ostavite Komentar