Dijeta “17 dana”: Prevarite telo, izgubite 7 kg

Postavljeno Od Administrator. U Kategoriji Magazin, Ishrana, Nega

Objavljeno March 09, 2011 with Nema Komentara

Dijetu “17 dana” je plan ishrane pomoću kojeg ćete se lako osloboditi do 7 kilograma koje ste “nabacili” tokom raznoraznih praznika i hladnih dana. Dijetu je osmislio dr Majka Morena lekara iz Kalifornije. Veoma brzo je postigla veliki uspeh i postala zlatni standard za mnoge dijetne planove kojima je cilj brz gubitak kilograma.

Dijeta podseća na dijete koje se zasnivaju na unosu malo ugljenih hidrata – ali njena karakteristika je da njihov unos varira – čas je viši – čas niži, a isto je i sa kalorijskim unosom. Obuhvata seriju od 17 dana prilagođavanja Dijetarazličitim vrstama hrane koja se u tom periodu jedu. U osnovi ova dijeta predstavlja manipulaciju ugljenim hidratima: pojedinim danima ćete ih jesti manje, a drugim više. O čemu se zapravo radi: Sam dr Moreno kaže da ovakav pristup “zbunjuje” metabolizam i poboljšava brzinu skidanja kilograma.

Dijeta 17 dana obuhvata četiri ciklusa: ubrzavanje u ovoj početnoj fazi se drastično smanjuje unos ugljenih hidrata i time podstiče sagorevanje masti, čišćenje organizma i postiže brzi gubitak težine), aktiviranje (ova faza podrazumeva smanjivanje i povećanje količine ugljenih hidrata koji se unose, sa ciljem da se “resetuje” metabolizam i podstakne sagorevanje masti), obnovaperiod kada ponovo počinjete sa konzumiranjem nekih namirnica koje su vam ranije bile ograničene) i cilj omogućava da održite željenu težinu i to prostom metodom: tokom nedelje jedete zdrave obroke, a vikendom omiljenu hranu). Tokom sve četiri faze ove dijete naglasak je na konzumiranju kvalitetnih namirnica, izbegavanju šećera i svih obrađenih namirnica. Preporučena hrana su jaja, ćureće grudi, pileće belo meso, plodovi mora, jogurt, grejp, jagode, zelena salata, brokoli, prokelj, paradajz, krastavci, špargle, zeleni čaj… Ova dijeta uključuje i lake vežbe koje se sprovode svakoga dana (osim nedelje) i to 17 minuta.

PRIMER JELOVNIKA
Doručak

Kajgana, grejpfrut, šolja zelenog čaja

Ručak
2 kuvana jaja, mešana salata sa: šargarepom, brokolijem, crnim lukom, paradajzom i cepkanom zelenom salatom
Užina

Jogurt i šaka nekog bobičastog voća

Večera

Ćureće grudi, šargarepa kuvana na pari i špargle

Izvor www.zena.blic.rs

Kljucne Reci: , ,

Podelite

O Administrator

Pogledajte Arhivirane Clanke od Administrator

Nema Komentara

Trenutno nema komentara na Dijeta “17 dana”: Prevarite telo, izgubite 7 kg. Zelite li da dodate Vas komentar?

Ostavite Komentar