iPad 2 tanji i od iPhona

Postavljeno Od Administrator. U Kategoriji Tehnologija, Kompjuteri

Objavljeno March 03, 2011 with 1 Komentar

Američki proizvođač kompjutera i softvera “Epl” (Apple) predstavio je novu, unapređenu verziju tablet računara iPad i novu verziju mobilnog operativnog sistema iOS 4.3. Pažnju novinara u San Francisku privuklo je i pojavljivanje izvršnog direktora “Epla” Stiva Džobsa, koji se leči od raka.

iPad2

“Radilo smo na ovom proizvodu već neko vreme i ja jednostavno nisam želeo da propustim današnji događaj. Hvala vam što ste me primili”, rekao je Džobs novinarima.

iPad 2, kako se i očekivalo, imaće dvostruko brži procesor A5 sa dva jezgra, dve kamere: jednu za snimanje fotografija, a drugu za video razgovore preko programa kao što je Skype. Kamera za video pozive snima u rezoluciji visokog kvaliteta (HD rezolucija) sa 30 frejmova u sekundi.

Novi iPad je sa svega 8,8 milimetara znatno tanji od prethodnog modela čija debljina je 13,4 milimetra. U tako tanak uređaj “Epl” je uspeo da ‘spakuje’ i port HDMI za povezivanje.

iPad2

Džobs je novinarima rekao da je novi iPad čak tanji od popularnog “Eplovog” telefona iPhone, koji je važio za jedan od najtanjih mobilnih uređaja. Uprkos smanjenju, trajanje baterije sa jednim punjenjem od 10 sati je isto kao u prethodnoj generaciji.

Prodaja novog uređaja u SAD počinje 11. marta, a dve nedelje kasnije u još 26 zemalja, a potom, tokom godine, stiže i širom sveta.

Cena osnovne verzije uređaja u SAD biće 499 dolara, a najskuplje verzije, zavisno od količine memorije i da li ima SIM karticu, dostiže 829 dolara.

Modeli sa SIM karticom u SAD radiće na dve mreže: AT&T Inc i Verizonu, obe sa konekcijom 3G.

Izvor www.mondo.rs

Kljucne Reci: , , ,

Podelite

O Administrator

Pogledajte Arhivirane Clanke od Administrator

1 Komentar

Trenutno ima 1 Komentar na iPad 2 tanji i od iPhona. Zelite li da dodate svoj ??

  1. uzeo sam sam ipad2 i zadovoljan sam samo je i za mene sto znam dosta oko mob telefone ipak malo vreme mi trebalo da ga upoznam samo mi ostaje pitanje u valjevu neznaju da mi kazu kako mog se spojiti na internet

Ostavite Komentar