MONDO: Dauda čeka švedski pasoš, pa transfer?

Postavljeno Od SrbijaOnLine. U Kategoriji Sport, Fudbal

Dauda čeka švedski pasoš pa transfer

Objavljeno June 19, 2013 with Nema Komentara

Abiola Dauda još nije doputovao u Beograd na pripreme fudbalera Crvene zvezde i neće sve dok u Švedskoj ne završi sve formalnosti oko dobijanja državljanstva te zemlje.

Dauda čeka švedski pasoš pa transfer

Dauda čeka švedski pasoš pa transfer

Abiola Dauda iz Srbije je otišao kao Nigerijac i neće se, saznaje MONDO, vratiti u nju pre nego što postane Šveđanin.

Snažni centarfor kasni na pripreme crveno-belih jer u Švedskoj, gde je do prošle zime igrao (i živeo) punih pet godina, zbog toga što pokušava da završi sve formalnosti oko dobijanja švedskog državljanstva, tj. pasoša.

Nedavno je ispunio sve preduslove da aplicira za pasoš ove evropske zemlje, a krajnji cilj je jasan – kao Šveđanin, Dauda će mnogo, mnogo lakše realizovati transfer u zemlje Evropske Unije gde se neće voditi kao stranac. Za Englesku mu, čak, ne bi bila potrebna ni čuvena radna dozvola.

Naš izvor navodi da će Dauda, čim završi sve formalnosti, doći u Beograd na treninge Crvene zvezde i ponašati se kao njen igrač, bez obzira na promene u klubu, odnosno odlazak Rikarda Sa Pintua i najavljeni rastanak sa Zoranom Stojadinovićem, čovekom koji ga je u “minut do 12” poslednjeg dana zimskog prelaznog roka i doveo u Crvenu zvezdu.

“Dauda je Zvezdin igrač, a ne trenerov, niti direktorov. Ove promene neće uticati na njega”, rekao nam je sagovornik, koji međutim nije isključio mogućnost da Dauda napusti klub već ovog leta, uz propisno obeštećenje na račun Crvene zvezde.

“Ove promene u Zvezdi ne znače da će Dauda otići, ali ipak postoji ta mogućnost iz dva razloga. Prvi, Crvenoj zvezdi je potreban svaki dinar, a drugo, postoji ozbiljno interesovanje za njega”, dodao je naš sagovornik.

Dauda je zimus došao kao slobodan fudbaler, bez dinara obeštećenja, za platu od 200.000 evra. Kada je sezona završena pojavila se mogućnost da on zatraži raskid ugovora zbog neisplaćenih zarada, čak se pominjalo i da će preći u Partizan poput Klea, ali je Zvezda to preduhitrila uplaćivanjem najvećeg dela zaostalih plata za Nigerijca.

Sada, Zvezda ima punu kontrolu nad njegovom sudbinom i, ukoliko novi trener bude insistirao na njegovom ostanku, on će naredne sezone nositi crveno-beli dres. Kao… Šveđanin.

Izvor: N. JankovićMONDO, (Foto: MN Press)

Ukoliko još niste lajkovali stranicu SrbijaOnLine na Facebooku potražite nas OVDE.
Ukoliko ne pratite SrbijaOnLine na Twitteru, potražite nas @SrbijaOnLine.

Kljucne Reci: , , , , , , , ,

Podelite

O SrbijaOnLine

Pogledajte Arhivirane Clanke od SrbijaOnLine

Nema Komentara

Trenutno nema komentara na MONDO: Dauda čeka švedski pasoš, pa transfer?. Zelite li da dodate Vas komentar?

Ostavite Komentar