Prosinečki: E, sad se treba sabrati…

Postavljeno Od Administrator. U Kategoriji Sport, Fudbal

Objavljeno August 26, 2011 with Nema Komentara

Posle ubedljivog poraza od Rena (0:4), trener Zvezde realno sagledao stvari: “Očigledno je da za Evropu mora mnogo više da se radi”. Tošić: “Titula – moranje!”.

Jaka kiša padala je u Bretanji, ali ne samo sa neba. Kiša golova i u mreži golmana Crvene zvezde Bobana Bajkovića. Neslavan oproštaj Crvene zvezde od Evrope, tačnije od kvalifikacija za plasman u Ligu Evrope.

Potpuno mokri od kiše, ali i pokisli posle fudbalske lekcije koju su dobili od Rena (0:4), članovi stručnog štaba i igrači Crvene zvezde bili su svesni da za Evropu treba mnogo, mnogo više.

Trener fudbalera Zvezde Robert Prosinečki realno je analizirao debakl svog tima. Naravno, uz čestitke Renu na ubedljivoj pobedi.

“Ren je dokazao da je kvalitetniji od nas. Normalno je da sam priželjkivao i nadao se da možemo nešto da uradimo u revanšu, ali, na žalost, pokazalo se suprotno. Jako loše smo ušli u utakmicu, već posle 20 minuta gubili smo 2:0 i onda je bilo sve još teže. U drugom poluvremenu smo pokušali da postignemo gol i bar ublažimo poraz, ali se u toj jurnjavi otvorilo mesta za kontranapade i oni su nas surovo kaznili”, rekao je Prosinečki novinarima posle utakmice.

Njegov zadatak sada je da psihički i fizički povrati ekipu, jer je za par dana očekuje prvenstveni istip u Smederevu.

“Sada će biti najteže sabrati s za kratko vreme posle ovih 0:4. Okrećemo se prvenstvu i utakmici sa Smederevom. Očigledno je da za Evropu mora mnogo više da se radi”, konstatovao je Prosinečki.

Duško Tošić se saglasio sa konstatacijom svog šefa da je loš ulazak u meč bio presudan.

“Rezultat od 4:0 i nije realno stanje stvari na terenu. Mogli smo i bolje da prođemo, ali imali smo nepovoljan rezultat iz prvog meča, a onda smo brzo i jeftino primili dva gola i teško je onda vratiti se u meč. Naišli smo na jakog protivnika”, rekao je Tošić.

On je dodao da Ren nije toliko jači, već da imaju svake nedelje imaju jače utakmice i da je to prednost rivala.

“Sada se potpuno okrećemo prvenstvu, ove godine moramo da osvojimo titulu, to je prioritet. Učinićemo sve da je osvojimo”, poručio je Tošić.

Kapiten Nenad Kovačević bio je utučen.

“Ne znam šta da kažem…Razočaran sam, stvarno…Tek posle 0:2 počeli smo kao nešto da igramo. Mogli smo mnogo bolje. Naše svetle tačke u ovoj utakmici su 15-ak, 20 minuta. Pobedio je bolji tim u ovom momentu, ali nisu toliko bolji. Možda večeras jesu, ali generalno….opet, mislim, da nismo propustili neke šanse u Beogradu možda bi bilo drugačije…Ne znam kome je teže da li nama starijima ili mlađima…”, procedio je Kovačević.

Milan Vilotić je imao puno posla, kao i cela odbrana Zvezde, koja je muku mučila sa brzim igračima Rena.

“Mogao je da bude još i gori rezultat. Odlično su otvorili utakmicu, napali su nas visoko i u toj našoj zbunjenoj igri mogli su da daju još dva, tri gola pored ova dva što smo primili. Žao mi je što smo primili još ta dva gola na kraju, da bude bar časniji poraz…Bukvalno smo im se nameštali njihovom načinu igre, nismo uspeli da im pariramo…”, rekao je Vilotić.

Izvor www.mondo.rs

Kljucne Reci: , , , , , , , ,

Podelite

O Administrator

Pogledajte Arhivirane Clanke od Administrator

Nema Komentara

Trenutno nema komentara na Prosinečki: E, sad se treba sabrati…. Zelite li da dodate Vas komentar?

Ostavite Komentar