Sigurni znaci da je muškarca uhvatila kriza srednjih godina

Postavljeno Od Administrator. U Kategoriji Magazin, Porodica

kriza-srednjih-godina-je-mit-to-je-najsretnije-razdoblje-zivotu-slika-111418

Objavljeno February 11, 2011 with 1 Komentar

Izjavljuje da je život dosadan, odjednom provodi mnogo vremena pred ogledalom, počinje da se razbacuje s parama i žali za mladošću. To su samo neki od pouzdanih znakova da je vaš suprug ušao u sredovečnu krizu, koja neke muškarce uhvati sa 40, a druge sa 50 godina, ali retko kog zaobiđe. Vaš zadatak je da na vreme prepoznate znake za uzbunu i pomognete mu da se sa njima izbori.

ŽELI PROMENE

Izjavljuje da mu je život dosadan, a doskora je sve bilo OK?

U srednjim godinama muškarci odjednom shvate da je većina snova zauvek nestala ili, ako su na vrhuncu karijere, ne znaju šta dalje.
Ako mu je dosadno, poželeće da unese bilo kakvu promenu u svoj život – od posla do novog hobija. žNe smete da ignorišete to osećanje u nadi da će nestati. Saslušajte njegove probleme i bodrite ga da pravi samo manje promene.

RAZBACUJE SE PARAMA

Ako iz čista mira potroši poveću sumu na nešto bez čega se definitvno može, možda je odjednom dobio želju da udahne život punim plućima – siguran znak krize srednjih godina.
Ovaj simptom krize možete daleko lakše da prevaziđete nego neke druge. Često muškarac ne govori o svojim željama i nadama, svojim malim hirovima i neobičnim potrebama, samo zato što se plaši da će uznemiriti partnerku. Boji se da ga dugogodišnja veza obavezuje, da ga ona neće razumeti ako poželi nešto što mu nikada ranije nije bilo svojstveno. Zato i ne razgovara s njom o novim idejama koje mu padaju na pamet. Dovoljno je pričati sa njim o svim „planovima“ koji mu se vrzmaju po glavi.

OTKRIO JE OGLEDALO

Odjednom provodi mnogo vremena pred ogledalom i pravi dramatične izmene u svom izgledu. Nemojte ga kritikovati ili zadirkivati. Divite se njegovoj figuri, kosi, očima, stalno mu udeljujete komplimente. Mada, to ponekad nije dovoljno. Velika pažnja koju posvećuje svom telu može biti i znak neverstva. Tada morate biti oprezniji i spremni da „popravite“ stvar.

DEPRESIVAN JE

Ako pokazuje klasične znake depresije – puno spava, gubi apetit, neraspoložen je, važno je da ih što pre prepoznate, jer muškarci često ignorišu ovaj problem i smatraju da je sramota priznati da muškarac ima depresiju. Ako primetite ove simptome, morate ga ohrabriti i nagovoriti da ode sam kod terapeuta ili je možda još bolje da zajedno odete u bračno savetovalište.

ŽALI ZA MLADOŠĆU

U srednjim godinama mnogi muškarci počinju da preispituju sve svoje životne odluke, i privatne i profesionalne. Maštaju o neostvarenim ljubavima, poslovima… Svet iz mašte može biti opasan jedino ako on zaista poželi da uspostavi kontakt sa svojom prvom ljubavi ili počne da se preterano druži sa društvom iz detinjstva, u ime starih dobrih vremena.

Izvor www.zena.blic.rs

Kljucne Reci: , , , ,

Podelite

O Administrator

Pogledajte Arhivirane Clanke od Administrator

1 Komentar

Trenutno ima 1 Komentar na Sigurni znaci da je muškarca uhvatila kriza srednjih godina. Zelite li da dodate svoj ??

  1. A kad ne reaguje ni na jedan moj pokusaj, predlog, molbu, sta god, a probala sam sve sto sam znala i umela (imala sam i vremena, celih pet godina) i dalje sam potpuno odbacena iz svih njegovih prica i kombinacija, i dalje sam najveci razlog njegovoj tako velikoj “nesreci” (kao da ja ne starim), i sve je beznadeznije i crnje

Ostavite Komentar