Železnička mafija nanela štetu od 22 miliona evra

Postavljeno Od SrbijaOnLine. U Kategoriji Vesti, Hronika i Društvo, Srbija

Objavljeno February 02, 2015 with Nema Komentara

Direktor Sektora unutrašnje kontrole Železnica Srbije Vladimir Teofilović tvrdi da mu kriminalci nameštaju po tabloidima zato što ih je razotrkio.

Foto: MONDO/Mladen Stojović

Foto: MONDO/Mladen Stojović

Kriminalne grupe na železnici u svojim malverzacijama za protekle tri godine direktno i indirektno nanele štetu tom javnom preduzeću od oko 22 miliona evra, rekao je Teofilović.

On je naveo da su za svega godinu dana, od kako je on na čelu unutrašnje kontrole, podnete su 23 krivične prijave protiv odgovornih lica.

Teofilović je ocenio, kako je navedeno u saopštenju Unutrašnje kontrole Železnica Srbije, povodom “nezapamćene hajke koju ovih dana sprovode pojedini tabloidni mediji protiv njega, da iza toga stoje razotkrivene kriminalne grupe na železnici“, koje su shvatile da je unutrašnja kontrola razotkrila njihove dugogodišnje malverzacije.

“Za svega godinu dana na čelu unutrašnje kontrole podnete su 23 krivične prijave svim relevantnim državnim institucijama u kojima je detaljno objašnjeno na koji način su se vršile zloupotrebe i od strane kojih lica, uz sav prateći dokazni materijal dostavljen je izveštaj zasnovan na neoborivim dokazima i materijalnoj istini”, predočio je Teofilović.

Reagujući na tvrdnje u tabloidima da je nezakonito prisvojio službeni automobil, zaključao kancelariju i nestao bez traga, Teofilović je naglasio da je to potpuna neistina.

Informacija o mojoj smeni zatekla me je na bolovanju, a pošto iz zdravstvenih razloga nisam mogao da se pojavim na poslu ljudi iz nadležne službe voznog parka su na moj poziv došli nakon samo jednog dana od dobijanja nezvanične informacije o mojoj smeni gde sam odmah predao službeni automobil. Prostorije unutrašnje kontrole pa i moj kabinet se po mom naređenju zaključavaju uvek kada se službenik koji je koristi ne nalazi u njoj“, objasnio je Teofilović.

On je dodao da je to bilo neophodno jer su ranijih godina poverljivim podacima unutrašnje kontrole pristupali gotovo svi zaposleni bez pitanja i znanja ovlašćenog lica.

Reagujući na napise kako novi direktor Železnica Srbije zajedno sa sekretaricom sedi u hodniku zbog njegovog odsustva, Teofilović je rekao da se kabinet direktora Unutrašnje kontrole ne nalazi čak ni na istim spratu sa direktorovim kabinetom.

Kriminal na Železnici do te mere je organizovan da o tome svedoči i činjenica da pojedina imena niko nije smeo decenijama da izgovori, a upravo Teofilovićevim dolaskom na čelo unutrašnje kontrole vreme zaštićenih je prošlo, navedeno je u saopštenju Unutrašnje kontrole Železnica Srbije.

Autor: TANJUG  Izvor: MONDO

___________________________________________________________________

Ukoliko još niste lajkovali stranicu SrbijaOnLine na Facebooku potražite nas OVDE.
Ukoliko ne pratite SrbijaOnLine na Twitteru, potražite nas @SrbijaOnLine.

Kljucne Reci: , , , , , , , , , ,

Podelite

O SrbijaOnLine

Pogledajte Arhivirane Clanke od SrbijaOnLine

Nema Komentara

Trenutno nema komentara na Železnička mafija nanela štetu od 22 miliona evra. Zelite li da dodate Vas komentar?

Ostavite Komentar